Cu ocazia comemorării sfântului Francisc din Assisi, comunitatea parohială din Râșcani s-a întrunit pentru a-și sărbători hramul, organizat de parohul comunității, Pr. Grigori Czubak, pentru a trăi un moment de bucurie și fraternitate.
 
Sfânta Liturghie a fost prezidată de SPS Anton Coșa. Anton Cosa, episcop de Chișinău, care, la începutul liturghiei, nu doar i-a salutat pe credincioșii prezenți, ci și a reamintit despre virtuțile eroice ale sărăcuțului din Assisi.
 
Predica a fost rostită de Pr. Krzystof Plonka, paroh de Ungheni.
 
La eveniment au participat câțiva preoți și persoane consacrate.
 
Sărbătorile parohiale sunt întotdeauna un prilej de întâlnire cu episcopul și, de asemenea, de comuniune fraternă. În ultimele zile, două parohii și-au sărbătorit deja hramul, Bălți și „Sfântul Alois Scrosoppi” din Chișinău. Astăzi a sărbătorit Parohia Râșcani, iar la 7 octombrie își va sărbători hramul Parohia Stârcea. La 14 octombrie, în Catedral „Providența Divină”, va fi sărbătorit Hramul Diecezei.
 
„Hramul parohiei este o întâlnire în timpul anului pastoral - a spus episcopul - care cheamă comunitatea la un moment de reflecție și rugăciune. Comunitățile trebuie să se întâlnească în aceste momente, să-l întâmpine și să-l asculte de episcop, precum și predicarea preotului invitat”.
 
„Nu este doar o tradiție - a continuat episcopul - ci o oportunitate de a ne simți ca popor al lui Dumnezeu care se roagă și trăiește bucuria de a fi o comunitate”.

C. L.

Link galerie foto