Fiecare comunitate adună în tezaurul său de credinţă lucruri noi şi vechi, aşa cum spune parabola Mântuitorului; aşa s-a pregătit şi Parohia ”Sf. Fecioară Maria, Regina Sf. Rozariu” din Stârcea, cu ocazia sărbătorii hramului bisericii. Animată de noul său păstor, pr.paroh Mihai Bălan, comunitatea din Stârcea s-a îmbrăcat în tradiţionalele costume de sărbătoare poloneze pentru a-l întâmpina pe Păstorul Diecezei, Preasfinţitul Anton, însoţit de mons. Benone Farcaş, vicar general şi pr. Jacek Puc, decan de Bălţi, împreună cu preoţii din decanatul de Bălţi.

Chiar în timpul Sf. Liturghii, Episcopul a sfinţit frumoasa grotă de Lourdes, semn al devoţiunii constante pe care această comunitate catolică o are către Sf. Fecioară Maria, ocrotitoarea comunităţii. În acelaşi spirit devoţional a fost sfinţită şi o icoană în cinstea Reginei Sf. Rozariu, pictată în Polonia. Constant a rămas acelaşi îndemn al Episcopului de Chişinău în cuvântul de învăţătură şi în cel de mulţumire, făcut acestei comunităţi de credinţă încercată deseori de diferitele contexte istorice: Maria rămâne ocrotitoarea speranţelor noastre. La sfârşitul sfintei Liturghii a fost organizată o agapă frăţească pentru toţi cei prezenţi şi pentru pelerinii din Bălţi şi Grigorăuca.

Existentă încă din perioada postbelică, comunitatea catolică din Stârcea a fost re-înregistrată după perioada de teroare atee în anul 1989, iar la 7 octombrie 1990, biserica terminată după 50 de ani, a fost sfinţită de episcopul Rigăi, Mons.Niuksh. În anul 1995 prin decretul Administratorului Apostolic de Chişinău, Mons. Coşa, în satul Stârcea a fost înfiinţată parohia având sărbătoarea hramului în cinstea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului.