Episcopul Anton Coșa a prezidat sfânta Liturghie de sărbătoare în Parohia „Sfânta Ana”, fiind și primul hram parohial de când Pr. dr. Petru Ciobanu este paroh al acestei comunități.
 
În mesajul său de introducere, episcopul a salutat comunitatea și a amintit, cu ocazia comemorării sfinților Ioachim și Ana, buneii lui Isus, este celebrată și Ziua Mondială a Bunicilor și Persoanelor Vârstnice, dorită de Papa Francisc.
 
Predica a fost rostită de Pr. Igor Plevschi.
 
Liturghia a fost, de asemenea, un prilej de a binecuvânta noul rezultatul final al lucrărilor de la cele 12 ferestre laterale ale bisericii, care au fost îmbogățite cu imagini ale apostolilor și evangheliștilor. Aceasta este una dintre primele intervenții dorite de noul paroh, care vor fi urmate și de altele, inclusiv noile imagini ale Fecioarei Maria și ale Sfintei Inimi a lui Isus, care vor fi binecuvântate și amenajate în zilele următoare.
 
La finalul sfintei Liturghii, Pr. dr. Petru Ciobanu i-a mulțumit episcopului pentru darul prezenței sale, confraților preoți, credincioșilor, dar și unui grup de refugiați ucraineni, care sunt găzduiți în parohie în colaborare cu Fundația „Caritas Moldova”.
 
Sărbătoarea s-a încheiat cu moment de prietenie și de fraternitate.

C. L.