La 24 mai 2022, în comemorarea Sfintei Fecioare Maria, Ajutorul Creștinilor, și-a sărbătorit hramul și parohia administrată de comunitatea saleziană.
 
Sfânta Liturghie a fost prezidată de episcopul de Chișinău, care la începutul celebrării a venit cu un mesaj de salut pentru credincioșii prezenți, amintind nu doar despre importanța devoțiunii față de Fecioara Maria, ci și de importanța prezenței salezienilor în Moldova.
 
Din partea comunității saleziene, pe lângă Pr. Andrea, Pr. Sergio și fratele Corrado, au mai fost prezenți Pr. Cornelio și Pr. Fabrizio, veniți din Italia. Ultimul a rostit și predica, explicând cu simplitate cât de important este, pe calea credinței și a vieții, a te încredința Fecioarei Maria, care îi ajută pe toți și îi conduce la Isus.
 
Celebrarea a fost urmată de o procesiune mariană, cu recitarea în comun a Sfântului Rozariu și rugăciuni pentru Biserică, episcop, pentru depășirea situației actuale de război și pentru alte necesități care au fost înălțate la cer prin mijlocirea Fecioarei Maria.
 
Au fost prezente și câteva călugărițe din oraș și unii preoți, precum și credincioși parohiei, prietenii, voluntarii veniți în Moldova și câțiva refugiați ucraineni, cazați în prezent la centrul de plasament deschis de Fundația „Don Bosco”.
 
La sfârșitul Liturghiei a avut loc un moment de fraternitate, o ocazie de întâlnire și dialog.

C. L.