Comunitatea parohială din sectorul Botanica al capitalei, părstorită de familia călugărească a salezienilor, și-a sărbătorit vineri, 24 mai, protectoarea cerească, Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor.
 
Sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată de Mons. Cesare Lodeserto, vicar general al Diecezei de Chișinău, invitat de parohul comunității, Pr. Andrea Ballan, să împărtășească acest moment de sărbătoare și devoțiune mariană.
 
La începutul Sfintei Liturghii, Pr. Andrea s-a adresat cu un mesaj de salut tuturor celor prezenți, părintelui Mihai Balan, tuturor credincioșilor și persoanelor consacrate venite pentru a trăi acest eveniment de bucurie. Mons. Cesare Lodeserto a transmis comunității mesajul episcopului.
 
În timpul liturghiei, Mons. Cesare a amintit mai întâi de motivele istorice care au determinat Biserica să-i atribuie Fecioarei Maria titlul de „Ajutorul creștinilor” și, în același timp, motivele de credință care l-au determinat pe sfântul Ioan Bosco, fondatorul familiei salezienilor, să dezvolte această devoțiune particulară, care astăzi reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viața de credință a congregației. 
 
În continuare, vicarul general a reflectat asupra cuvântului lui Dumnezeu, amintind mai ales fraza rostită de Maria, preluată din Evanghelia care relatează nunta din Cana, în care îi îndeamnă pe cei prezenți, să facă tot ceea ce le va spune Isus.
 
Celebrarea liturgică, trăită cu credință profundă și însoțită de cântecele tinerilor, a avut o a doua parte cu recitarea Sfântului Rozariu în cadrul unei procesiuni în interiorul clădirii centrului Don Bosco, purtând imaginea Fecioarei Maria, Ajutorul Creștinilor, ca o confirmare a prezenței sale protectoare nu doar în viața parohiei, ci și a oratoriului salezienilor.
 
Sărbătoarea s-a încheiat cu un moment de fraternitate și prietenie, în stilul ce caracterizează activitățile comunității saleziene și ale tuturor celor care împărtășesc acest parcurs de credință. 

C. L.