La 8 octombrie 2016, Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului” din satul Stârcea și-a celebrat hramul. Această sărbătoare i-a reunit pe credincioșii din sat, alături de care au fost prezenți numeroși pelerini din parohiile învecinate: Bălți, Glodeni, Râșcani și Ungheni, care, împreună cu toți preoții și persoanele consacrate din Decanatul de Nord, au înălțat rugăciunea lor către cer prin mijlocirea Maicii Domnului chiar în lună dedicată special recitării sfântului Rozariu.

Liturghia solemnă a fost prezidată de Pr. Jacek Puć, paroh de Bălți și decan de Nord, care a spus și câteva cuvinte de zidire la predică, prin care dorea să arate cât de importantă este pentru întreținerea bucuriei, a păcii interioare și a comuniunii cu Dumnezeu recitarea Rozariului. La fel, ne-a îndemnat sa purtăm mereu cu noi această „armă împotriva ispitei păcatului”.

Sfânta Liturghie a avut și intenția de a pregăti comunitatea pentru deschiderea Porții Milostivirii care va avea loc la 11 noiembrie, dând loc astfel unei sărbători continui a milostivirii prin recitarea sfântului Rozariu în lună octombrie.

După întărirea spirituală prin jertfa și adorația euharistică celebrate a urmat o agapă frățească comună, pregătită și oferită de comunitatea parohială.

Pr. Stanislav Obreja