Luni, 7 octombrie, comunitatea din Stârcea și-a sărbătorit patroana comunității pe sfânta Fecioara Maria, Regina Sfântului Rozariu, care și în acest an a adunat un număr frumos de preoți, persoane consacrate, credincioși și pelerini pentru rugăciunea comună.

Sărbătorea hramului a început cu Rozariului solemn în intenția invocată de către Papa Francisc pentru misionari și misiuni în Luna Extraordinară Misionară în anul 2019, astfel făcând legătură în rugăciunea cu toată lumea catolică.

Rugăciunea comună a continuat cu celebrarea sfintei Liturghii prezidată de Mons. Cesare Lodeserto, vicar general. Cuvăntul de zidire a fost rostit de către Pr. Daniel Medveș, care a subliniat importanța rugăciunii Rozariului în viața noastră spirituală, importanța educării copiilor și perpetuarea tradițiilor creștin-catolice prin această rugăciune mariană. La fel a fost subliniat, că această rugăciunea este participarea noastră reală la misiunea misionară a celor botezați și trimiși în lumea întreagă.

În continuarea sărbătorii după întărirea sufletească a urmat întărirea cu masă comună, care a fost oferită cu multă iubire și căldură de către gospodinele din comunitatea locală.

Pr. Stanislav Obreja