Cu ocazia comemorării liturgice a Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, Parohia din Stârcea și-a sărbătorit patronul ceresc. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Mons. Anton Coșa. A fost prezent și vicarul general, Mons. Cesare Lodeserto, și alți oaspeți. Predica a fost rostită de Pr. dr. Petru Ciobanu.
 
„Este întotdeauna un motiv de bucurie pentru mine - a spus Episcopul salutând credincioșii la începutul liturghiei - să vizitez comunitățile parohiale și să trăim împreună un moment de comuniune și credință frățească. Mai ales în această perioadă de pandemie, când eu, ca păstor al acestei Biserici, simt responsabilitatea de a fi prezent”.
 
Și credincioșii și-au exprimat bucuria acestei sărbători mult așteptate, în ciuda restricțiilor cauzate de pandemie, care a impus distanțarea și a creat o oarecare frică în timpul liturghiilor. La sfârșitul Liturghiei, Pr. Stanislav Obreja, parohul comunității, a mulțumit episcopului și a reafirmat importanța prezenței sale în special în această perioadă.
 
Predica, rostită de Pr. dr. Petru Ciobanu, a reamintit despre valoarea spirituală a devoțiunii față de Fecioara Maria și modul în care recitarea Sfântului Rozariu reprezintă un moment de credință profundă pentru credincioși.
 
Bucuria de a se întâlni și de a trăi un moment de credință s-a manifestat nu numai în timpul liturghiei, ci și în timpul momentului convivial care i-a urmat, organizat de paroh și credincioșii din parohie.
 
Sfânta Liturghie a avut loc în conformitate cu toate regulile stabilite în perioada de pandemie.

C. L.

Link galerie foto