Duminică, 16 iunie, Parohia „Sfânta Treime” din Tiraspol și-a sărbătorit hramul. În ciuda vremii aride, credincioșii parohiei și preoți din întreaga dieceză au răspuns invitației Pr. Piotr Kuszman.

Cu ocazia frumoasei sărbători, sfânta liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Anton Coșa, păstorul diecezei noastre, împreună cu Mons. Cesare Lodeserto, vicar general. Predica a fost rostită de Pr. Vasili Cohanovschi, recent numit responsabil al Comisiei pentru Copii și Tineret a diecezei.

Pr. Vasili a accentuat semnificația divină a unității Sfintei Treimi pentru credincioși. De asemenea, predicatorul menționat importanța permanentă și harul Preasfintei Treimi în viața de zi cu zi a creștinilor, atunci când încep orice activitate cu cuvintele: „În numele Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh”.

La sfârșitul liturghiei, Pr. Piotr Kuszman le-a mulțumit credincioșilor parohiei și oaspeților pentru prezență. O mulțumire aparte a fost adresată tuturor preoților, persoanelor consacrate și laicilor care au participat la organizarea sărbătorii. De asemenea, părintele paroh și-a exprimat o recunștință deosebită corului parohial, care a intonat cântecele sacre în limbile latină, rusă și polonă.

La rândul lor, credincioșii parohiei i-au mulțumit Preasfințitului Anton Coșa pentru prezență, rugăciune și cuvintele de învățătură. Ulterior, toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească, după care a avut loc întâlnirea cu tinerii din parohie.

 

Vladislav Luchianov