Duminică, 12 iunie 2022, Parohia „Sfânta Treime” din Tiraspol și-a sărbătorit hramul, cu prezența episcopului Anton Coșa, care a prezidat sfânta Liturghie, și a superiorului general al Societății Inimii lui Isus, și a altor confrați veniți din Polonia cu acest prilej.
 
Hramul parohiei este un eveniment anual care vede comunitatea adunată în sărbătoare și, de asemenea, prezența, aproape în fiecare an, a episcopului, care se întâlnește cu credincioșii și trăiește alături de preoți într-un moment de fraternitate.
 
În predica sa, episcopul a vorbit despre importanța Preasfintei Treimi și despre iubirea lui Dumnezeu pe care aceasta o transmite tuturor credincioșilor: „Dumnezeu-Treime dorea să împărtășească și cu alte ființe această iubire, de aceea spune: „Să-l facem pe om”, și nu oricum, ci „după chipul și asemănarea” sa (Gen 1,26), cu puțin mai mic decât îngerii, încununându-l cu cinste și măreție și punându-l să stăpânească peste lucrările mâinilor sale (cf. Ps 8,6-7), așa cum am cântat în Psalmul responsorial”.
 
Și a adăugat: „Solemnitatea Preasfintei Treimi este sărbătoarea iubirii lui Dumnezeu. Sfântul Augustin spunea că în Preasfânta Treime îl avem pe Cel care Iubește, adică Tatăl, pe Cel Iubit, adică Fiul, și Iubirea, adică Duhul Sfânt”.
 
De asemenea, episcopul a ținut să le amintească credincioșilor deespre cea de-a cincea aniversare a sfințirii bisericii: „Pe de altă parte, să nu uităm nici faptul că azi se împlinesc cinci ani de când a fost sfințit acest sfânt lăcaș închinat Preasfintei Treimi. Așadar, să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că avem acest templu sfânt în care putem să ne adunăm zi de zi, pentru a-l lăuda pe Dumnezeu, izvorul oricărui bine”.
 
Vizita la Parohia de Tiraspol a fost, de asemenea, un prilej de a-l întâlni pe superiorul general al Societății Inimii lui Isus, și de a împărtăși cu el ceea familia religioasă a dehonienilor ce face în Transnistria de mulți ani.

C. L.

Link galerie foto