La câteva zile de la instalarea noului paroh, Pr. Mihai Balan, Parohia „Sfântul Alois Scrosoppi”, din sectorul Buiucani al Chișinăului, și-a sărbătorit hramul printr-o sfântă Liturghie solemnă prezidată de episcopul Anton Coșa.
 
La celebrare au participat un număr de preoți, precum și maicile din Congregația Surorilor Providenței, al căror fondator este sfântul Alois Scrosoppi, credincioși din parohie și din alte parohii, precum și un număr de persoane consacrate.  
 
La începutul sfintei Liturghii, episcopul a salutat comunitatea, pe care a întâlnit-o recent cu ocazia instalării noului paroh, și a amintit de virtuțile sfântului care dă numele parohiei.
 
Pr. dr. Petru Ciobanu, care a rostit predica, a preluat subiectul, îndemnând la reflecție asupra sfântului italian, care și-a construit drumul credinței în Providența Divină, până la a întemeia o familie călugărească, cea a Surorilor Providenței. Pr. Petru a pornit reflecția sa de la Evanghelia din această zi și de la figura bunului samaritean, expresie a adevăratei carități și manifestare a iubirii lui Dumnezeu pentru om.
 
Înainte de binecuvântarea finală, pe care episcopul a săvârșit-o cu relicva sfântului Alois Scrosoppi, noul paroh a mulțumit tuturor pentru prezență și, mai ales, și-a manifestat dorința ca nu doar cu ocazia sărbătorii, ci în fiecare duminică, biserica să fie plină de credincioși care să se bucure și să-l laude pe Domnul cu credința lor.
 
La final, PS Anton Coșa a binecuvântat locul unde a fost inaugurată o imagine a Fecioarei Maria pentru devoțiune publică.

C. L.