Comunitatea parohiei „Sfântul Alois Scrosoppi” s-a reunit sâmbătă, 7 octombrie 2023, pentru a-și comemora patronului ceresc, de asemenea fondator al congregației „Surorilor Providenței”, prezente în „Casa Providenței”. 
 
La invitația parohului comunității, Pr. Mihai Balan, episcopul de Chișinău, PS Anton Coșa, a prezidat sfânta Liturghie solemnă. Cu multă bunăvoință, păstorul diecezei s-a adresat credincioșilor prezenți, amintind despre valoarea sfântului Alois Scrosoppi: „Dacă ar fi să caracterizez viața sfântului Alois Scrosoppi, aș apela la cuvintele sfântului Paul pe care le vom auzi în Lectura a doua de azi: „Înrădăcinat și întemeiat în iubire” (cf. Ef 3,17), iubire care l-a făcut ca, asemenea bunului samaritean din Evanghelie, să se aplece asupra omului aflat în nevoi trupești și sufletești”.
 
De asemenea, episcopul a vorbit despre prezența surorilor: „Deja de peste 180 de ani „înrădăcinate și întemeiate în iubire” sunt și Surorile Providenței, care, prin slujirea lor, pun în practică îndemnul fondatorului: „Caritate. Caritate. Salvați sufletele și salvați-le prin caritate!”
 
Episcopul a amintit cum în cei 30 de ani de existență a Bisericii Catolice din Moldova, operele de caritate au jucat un rol important: „Și iată că această familie, care este Dieceza noastră de Chișinău, anul acesta marchează 30 de ani de la înființarea Adminstraturii Apostolice pentru Republica Moldova, 30 de ani în care, cu ajutorul preoților, al persoanelor consacrate și al fiecărui credincios în parte, am căutat să răspândim parfumul carității, al slujirii lui Cristos în cei mai mici frați ai săi. Iar Parohia de la Buiucani, prin prezența aici a Surorilor Providenței, prin „Casa Providenței” și prin FIDES este un exemplu în acest sens”.
 
Predica a fost rostită de Mons. Cesare Lodeserto, vicar general, care a propus o reflecție asupra parabolei Bunului Samaritean și a prezentat figura sfântului Alois Scrosoppi, un mare sfânt al carității. 
 
Pr. Mihai Balan i-a mulțumit episcopului pentru darul prezenței sale și i-a dorit întregii comunități un parcurs pastoral pe calea Domnului și a carității. 

C. L.

Link galerie foto