Parohia „Sfântul Francis de Assisi” din Rascani și-a sărbătorit la 4 octombrie patronul ceresc, cu o sfântă Liturghie prezidată de Mons. Anton Coșa și concelebrată de Mons. Cesare Lodeserto, vicar general,  Pr. Grigori Czubak și Pr. dr. Petru Ciobanu , care a și rostit predica.
 
Comunitatea și-a întâmpinat păstorul cu bucurie și, de asemenea, mesajul de salut al Episcopului de la începutul sărbătorii a fost plin de afecțiune și atenție, ținând cont și de absența îndelungată din cauza pandemiei. Mons. Anton le-a adresat credincioșilor un mesaj plin de speranță, amintindu-le că, în ciuda distanțării cauzate de pandemie, legătura eclezială este întotdeauna puternică și vie.
 
Predicatorul, Pr. dr. Petru Ciobanu a relatat câteva aspecte ale vieții sfântului Francisc, invitând comunitatea să învețe cum să tragă învățăturile corecte.
 
La sfârșitul liturghiei, parohul a adresat salutul de mulțumire Episcopului și colegilor preoți, reamintind și bucuria de a fi împreună și de a trăi în cele din urmă o zi de sărbătoare comunitară.
 
Bucuria de a fi împreună a caracterizat nu doar liturghia, ci și momentul convivial care a urmat, timp în care Episcopul s-a oprit să dialogheze cu credincioșii.
 
„Comunitățile - a spus episcopul - trebuie să-și întâlnească păstorul și să simtă considerația și afecțiunea sa”.
 
Și la Râșcani, sfânta Liturghie a fost celebrată în conformitate cu normele prevăzute de perioada de pandemie.

C. L.

Link galerie foto