Sâmbătă, 20 iulie 2024, a fost celebrat hramul Parohiei Ungheni, a cărei protectoare cerească este sfânta Ana, deși comemorarea liturgică va fi la 26 iulie.
 
Pr. dr. Petru Ciobanu, parohul comunității, l-a invitat pe episcopul Anton Coșa să prezideze Liturghia solemnă, la care au participat credincioși din Ungheni, Sculeni și oaspeți din alte parohii ale diecezei.
 
La începutul Liturghiei, la care au participat mai mulți preoți și persoane consacrate din dieceză, episcopul a salutat comunitatea și a amintit cum exemplul sfintei Ana poate fi un model de viață creștină pentru fiecare credincios.
 
Predica a fost rostită de Pr. Vladimir Beloconîi, actual paroh de Bender.
 
După cum a menționat și episcopul, această liturghie este întotdeauna un moment important pentru întreaga comunitate, care, în pofida numărului mic de credincioși, este întotdeauna foarte deschisă și activă.
 
Cu ocazia prezenței sale în Parohia Ungheni, PS Anton s-a întâlnit și cu refugiații ucraineni, care sunt în continuare primiți și îngrijiți de comunitatea parohială.
 
Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria. Din acest motiv, Papa Francisc a creat în legătură cu această sfântă și al soțului ei, sfântul Ioachim, Ziua Mondială a Bunicilor și Persoanelor Vârstnice, care va fi celebrată în diecezele catolice din întreaga lume duminica viitoare, 28 iulie 2024.

C. L.