În a doua duminică de Paște, când Biserica sărbătorește Divina Îndurare, parohiile din Cupcini și Rașcov își sărbătoresc hramul, care ar fi fost celebrat în prezența episcopului și cu participarea plină de bucurie a comunităților.

Din păcate, anul acesta situația actuală nu permite celebrarea sfintelor Liturghii în prezența credincioșilor și cu prezența episcopului pentru a le prezida.

Episcopul Anton Coșa nu a dorit să-i lipsească cuvântul cu ocazia acestor sărbători: „În calitate de păstor și îndrumător al Diecezei de Chișinău, cred că este corect să vă trimit un mesaj de apropiere și afecțiune și un cuvânt de speranță, pentru că această perioadă, cu dificultățile și limitările sale, nu ne îndepărtează de bucuria credinței. Tocmai am sărbătorit Paștele Domnului și acum suntem chemați să fim martorii Celui Înviat, fără incertitudine sau frică, dar cu aceeași credință găsită a ucenicului Toma, după cum relatează Evanghelia din această duminică, care după un prim moment de neîncredere și cu puterea credinței se întoarce către Isus Înviat și spune: Domnul meu și Dumnezeul meu ”.

Cuvântul de încurajare este cel al episcopului, care simte oboseala depărtării de comunități și este atât de aproape de preoții, care în acest timp au exprimat deseori suferința de a sărbători având bisericile și băncile goale în fața lor.

Episcopul a cerut tuturor un act de credință și rugăciune pentru ca parohiile să se întoarcă în curând pe calea pastorală normală, cerând tuturor „bucuria de a fi, chiar dacă de la depărtare, uniți ca o comunitate de Cel Înviat și de iubirea Lui milostivă”.