În după-amiaza zilei de joi 9 mai 2024, cu ocazia Solemnității Înălțării Domnului, celebrată în cursul săptămânii conform calendarului liturgic adoptat de Vatican, Papa Francisc va proclama oficial Jubileul ordinal al anului 2025 cu citirea și pronunțarea publică a Bulei de convocare în Bazilica „Sfântul Petru” din Vatican.
 
După citirea Bulei, Sfântul Părinte va prezida rugăciunea Vespere II în interiorul bazilicii, în prezența credincioșilor care vor lua parte la ritul solemn.
 
Anul Jubiliar 2025 reprezintă pentru Biserica Catolică o întâlnire ce va aduce numeroși credincioși la Roma, pentru a trăi momente de profundă devoțiune și credință față de catedra sfântului Petru.
 
Sfântul Părinte a dorit să dea o mare importanță acestui eveniment mondial, în primul rând prin instituirea Anului de rugăciune, care este în curs de desfășurare, și printr-un calendar de evenimente care, începând din luna ianuarie anul viitor, va reuni numeroși credincioși în Bazilica „Sfântul Petru” și în alte bazilici romane pentru a trăi Jubileul ca pe un eveniment de milostivire și de creștere în credință.

C. L.