Anul 2024 va fi caracterizat și de pregătirea pentru „Anul Jubiliar 2025”, care va începe cu ocazia solemnității Nașterii Domnului, iar Poarta Sfântă a Bazilicii „Sfântul Petru” va fi deschisă la 24 decembrie.  
 
Evenimentele Anului Jubiliar sunt coordonate de Dicasteriul pentru evanghelizare, împreună cu celelalte dicasterii care vor fi implicate pe baza competențelor lor, în special Dicasteriul pentru comunicare. Pregătirile sunt deja în curs de desfășurare, precum și identificarea datelor pentru cele mai importante evenimente, dintre care unele au fost deja introduse pe agenda generală. 
 
În dimineața zilei de 8 ianuarie 2024, în Sala Binecuvântării, în timpul audienței cu membrii Corpului Diplomatic acreditat pe lângă Sfântul Scaun pentru prezentarea felicitărilor cu ocazia intrării în noul an, Sfântul Părinte Papa Francisc a subliniat importanța Anului Jubiliar ca memorial al milostivirii lui Dumnezeu pentru poporul său.  
 
„Poate că astăzi mai mult ca oricând avem nevoie de anul jubiliar”, a spus Papa, „În faţa atâtor suferinţe, care provoacă disperare nu numai în persoanele lovite direct, ci în toate societăţile noastre; în faţa tinerilor noştri, care în loc să viseze un viitor mai bun se simt adesea neputincioşi şi frustraţi; şi în faţa întunericului din această lume, care pare să se răspândească în loc să se îndepărteze, Jubileul este vestea că Dumnezeu nu abandonează niciodată poporul său şi ţine mereu deschise porţile Împărăţiei sale”. 
 
Sfântul Părinte a subliniat apoi centralitatea acestui timp privilegiat, care este un moment prielnic, deopotrivă pentru creștini și necreștini, „să se frângă săbiile şi să se facă din ele pluguri”, pentru a ne ruga pentru pace între națiuni și împotriva războiului, pentru a experimenta milostivirea lui Dumnezeu în viețile noastre. 
 
O atenție specială este deja acordată pelerinilor care vor călători la Roma pentru a trece prin Poarta Sfântă și a primi mângâierea ei spirituală. Dicasteriul pentru comunicare a creat o aplicație oficială a Anului Jubiliar 2025, numită „Iubilaeum25”, care poate fi descărcată pe telefoanele mobile. Este o aplicație concepută pentru a veni în sprijinul pelerinilor și turiștilor și pentru a oferi toate informațiile utile pentru pelerinaje și evenimentele Anului Jubiliar. 
 
De asemenea, a fost creat și „Rucsacul pelerinului” Anului Jubiliar 2025, care conține toate accesoriile ce alcătuiesc „trusa pelerinului”, toate realizate utilizând componente reciclate și ecologice. 

C. L.