Se încheie pregătirile pentru Ziua Diecezană a Tineretului 2024, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, la Chișinău, la casa Salezienilor.
 
În parohii se completează lista participanților, iar numărul acestora crește, dar este intensă și activitatea Comisiei pentru Pastorația Tineretului, iar Pr. Sergio Bergamin și Pr. Gabriel Cochiorca pun la punct ultimele elemente pentru realizarea unei zile de fraternitate și bucurie a tinerilor.
 
Întâlnirea va începe la ora 9.30, cu înregistrarea și pregătirile, urmate la ora 10.30 de reflecții, mărturii și rugăciune.
 
Episcopul Anton Coșa va prezida sfânta Liturghie la ora 12.45 și le va transmite tinerilor un cuvânt de speranță și încurajare.
 
Mulți dintre participanți poartă încă în suflet entuziasmul participării la întâlnirea mondială de la Lisabona și speranța de a fi prezenți și în 2027 la întâlnirea mondială de la Seul.
 
În perioada dintre cele două evenimente se va desfășura Anul Jubiliar 2025, unde tinerii din întreaga lume sunt așteptați să îl viziteze pe Papa Francisc la Roma și să treacă împreună prin Poarta Sfântă a milostivirii.
 
Sunt multe motive pentru a trăi o zi de adevărată bucurie și a simți frumusețea de a fi o comunitate eclezială care unește tineri, oferindu-le un drum de credință autentică, de speranță vie și de caritate rodnică. 
 
Tinerii sunt așteptați sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 9.30, la casa Salezienilor din Chișinău.

C. L.

Foto: Arhivă