„Sosesc atât de multe e-mailuri”, explică Pr. Enzo Fortunato, coordonatorul evenimentului. La trei săptămâni de la deschiderea site-ului oficial, au fost primite peste 57 de mii de confirmări de participare.
 
Este „o furtună de iubire” pentru ceea ce vor fi „două zile de puritate”, reiterează el, încrezător în atingerea obiectivului de 100 de mii de participanți. „Instituind această zi, Papa a fost profetic”, subliniază părintele Fortunato, frapat de mărturiile venite din întreaga lume, cum ar fi cea a unui voluntar care se află în Uganda de 54 de ani și care și-a exprimat bucuria de a putea aduce la Roma patru copii de opt ani.
 
Până în prezent, la eveniment s-au înregistrat copii din 60 de țări. Printre acestea se numără Afganistan, Republica Democratică Congo, Etiopia, Eritreea și Siria. O delegație va veni din nordul Mozambicului, care este afectat de grupări jihadiste. Copiii trimit desene și mărturii și toate sunt mesaje de pace și dialog. De aceea, vor fi prezenți copii din Ucraina, Rusia și Țara Sfântă.
 
La moment, se lucrează pentru ca să poată participa și un grup din Moldova, iar parohii se vor ocupa de organizarea plecării doritorilor, copiii urmând a fi însoțiți de părinți sau de alți adulți responsabili. 
 
Ziua Mondială va începe sâmbătă, 25 mai 2024, pe Stadionul de Fotbal din Roma, între orele 15.00 și 18.00. În primele două ore vor fi prezentate numeroase mărturii și artiști din întreaga lume. Vor fi prezenți preoți, persoane consacrate și migranți. Duminică, 26 mai 2024, întâlnirea va fi în Piața „Sfântul Petru”, unde Papa Francisc va prezida sfânta Liturghie începând cu ora 10.30.

C. L.