În ciuda dificultăților cauzate de pandemie, drumul tinerilor către Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona nu a fost oprit. De altfel, la câteva zile după celebrarea în Zilei Tineretului în dieceze, dorită de Papa Francisc în Duminica solemnității lui Cristos, Regele Universului, CCEE a organizat o întâlnire online, între toate conferințele episcopale, pentru a discuta despre pregătirea evenimentului din Portugalia. Întâlnirea a avut loc în dimineața zilei de joi, 18 noiembrie.
 
Noul președinte al CCEE, Mons. Gintaras Grušas, arhiepiscop de Vilnius, și Pr. Antonio Ammirati au prezentat simpozionul tinerilor europeni care va avea loc la Cracovia în octombrie anul viitor.
 
Vicepreședintele CCEE, Cardinalul Jean-Claude Hollerich, arhiepiscop de Luxemburg, în calitate de șef al comisiei de tineret a acestei organizații, a subliniat importanța acestei întâlniri europene în pregătirea ZMT, definind-o ca un pas important pentru reconectarea relațiilor, după dificultățile pandemiei care a provocat multă distanțare.
 
Mons. Cesare Lodeserto, reprezentând Biserica din Moldova, a subliniat și importanța implicării tinerilor din diecezile mici din Europa, iar această opinie a fost împărtășită și de alte realități ecleziale care se confruntă cu aceeași problemă, precum Albania și Rusia.
 
În cadrul întâlnirii au fost ascultate mărturiile unor tineri, care au afirmat importanța de a da o voce tinerilor chiar și în actualul drum sinodal.

 C. L.