„Îmi doresc ca prima duminică după Paște să fie sărbătoare a Îndurării. Îmi doresc ca sărbătoarea Îndurării să fie mântuirea și refugiul pentru toate sufletele și mai ales pentru păcătoșii nefericiți. În această zi, adâncurile Îndurării Mele sunt deschise, și se revarsă o mare întreagă de îndurări asupra sufletului, care se apropie de izvorul Îndurării Mele”.

Duminică, 11 aprilie, comunitatea catolică din Cupcini își sărbătorește hramul parohial, ocazie de o și mai mare bucurie pentru credincioșii din localitate.

Și în acest an, din cauza pandemiei, nu va fi posibilă celebrarea sfintei Liturghii prezidată de episcop și cu participarea pelerinilor din dieceză. Dar parohul comunității, Pr. Grigori Czubak, a făcut tot posibilul ca toți doritorii să poată totuși împărtăși această sărbătoare alături de comunitatea din Cupcini.

„Răspunzând acestei chemări a Domnului Isus, dorim, în calitate de comunitate parohială, să vă invităm să sărbătoriți împreună cu noi hramul parohiei. Deoarece în acest an din nou va fi imposibilă participarea personală la sărbătoarea noastră, din cauză că pandemia continuă, vă oferim o participare spirituală și de rugăciune”, se spune în invitația Pr. Grigori.

Sfânta Liturghie de sărbătoare va începe la ora 15.00 și va putea fi urmărită online pe pagina de Facebook a parohiei: Прихол Божьего Милосердия - Купчинь.

M. Ț.