În această perioadă, preoții trăiesc cu paradoxul dramatic de a rămâne aproape de oameni, respectând însă distanțele și fiind nevoiți să rămână în casă din cauza virusului Covid-19.

Contactul cu credincioșii nu trebuie în niciun caz pierdut, iar în interiorul comunității să se facă simțite și să fie consolidate legăturile. Preoții parohi se organizează și oferă momente de rugăciune în direct pe facebook sau pe youtube și nu este vorba doar despre celebrarea euharistică, ci și despre Sfântul Rozariu, Calea Crucii, Adorația și lectio divina.

Necesitatea i-a determinat pe preoți să utilizeze noi forme de apropiere față de credincioșii parohiei, folosindu-și imaginația și creativitatea pastorală, chiar și pentru persoanele în vârstă, care nu pot beneficia de serviciile online și, prin urmare, pentru ei este necesar să inventeze altceva.

Parohia „Providența Divină” transmite toate activitățile sale pe youtube, parohul din Tiraspol organizează adorații euharistice pe pagina de facebook, la fel ca și comunitatea din Bălți. Parohul din Slobozia Rașcov discută cu credincioșii prin pagina sa de facebook. Mons. Cesare Lodeserto este aproape de comunitatea italiană prin Sfântul Rozariu, Sfânta Liturghie, Calea Crucii și un mesaj de reflecție zilnică. Preasfințitul Anton Coșa, neputându-se deplasa la Râbnița pentru sărbătorirea Sfântului Iosif, a transmis un mesaj video credincioșilor.

Alți preoți se organizează pentru a asigura asistența spirituală necesară credincioșilor.

Nimeni nu trebuie lăsat singur, prin urmare fiecare instrument pe care ni-l oferă tehnologia modernă trebuie folosit pentru a transmite speranță, prezență și încredere.