Sursa: Vatican News

Dieceza de Chișinău se pregătește să sărbătorească „Ziua Tineretului” și „Ziua Copiilor” și, în final, va fi posibil să ne întâlnim și să trăim împreună aceste evenimente, chiar dacă nu la nivel diecezan, ci doar la nivel parohial, interparohial sau decanal. Aceasta este, cel puțin pentru acest an, o alegere prudentă, din nou din cauza restricțiilor datorate pandemiei.

Ziua Tineretului va fi sărbătorită sâmbătă, 21 august, rămânând în același timp ca referință pentru Biserica universală, așa cum a propus Papa Francisc, duminica în care celebrăm solemnitatea „Cristos Regele Universului”.

Ziua Copilului va fi sărbătorită în schimb sâmbătă, 28 august, cu câteva zile înainte de începerea școlii, la fel ca un moment de comuniune la încheierea verii și pentru a marca începutul unei noi perioade de formare școlară.

Preoții parohi au început pregătirea și, mai presus de toate, discută despre modul în care se pot trăi din plin aceste două zile, reluând o tradiție importantă, din păcate suspendată de pandemie. Mai presus de toate, luăm în considerare posibilitatea de a celebra evenimente și la nivel decanal, unde condițiile sunt respectate cu rigoare.

„Sărbătorirea acestor două zile - a spus episcopul Chișinăului - sper că va fi și semnul reluării întâlnirilor comunitare, suspendate din cauza pandemiei. Să începem din nou de la bucuria tinerilor și a copiilor, de la entuziasmul lor de a fi împreună și de a împărtăși tot ceea ce le poate bucura inima”.

Cu siguranță, în sufletul tinerilor și copiilor există o mare nevoie de întâlnire pentru a sărbători și pentru a relua acea tradiție de ani de zile, în care au avut posibilitatea ca împreună să se roage, să reflecteze, să se bucure, să se cunoască.

Aceste zile sunt așteptate și dorite și de către preoții parohi, pentru că vedem și recunoaștem partea tânără a comunității ecleziale răspunzând la o chemare importantă, aceea de a fi biserică tânără și de a da mărturie despre credință în locurile unde se află.

 

C. L.