Penitențiarul Apostolic acordă o indulgență plenară „bunicilor, bătrânilor și tuturor credincioșilor care, conduși de un adevărat spirit de penitență și caritate, la 28 iulie 2024, cu ocazia celei de-a patra Zile Mondiale a Bunicilor și Persoanelor Vârstnice, vor participa la diferitele Liturghii care vor fi celebrate în întreaga lume, indulgență plenară care poate fi aplicată și ca sufragiu pentru sufletele din Purgator”.
 
Aceasta este ceea ce se afirmă în decretul semnat la 9 iulie de către penitențiarul major, card. Angelo De Donatis, și regentul, Mons. Krzysztof Nykiel, după acceptarea recentei cereri prezentate de card. Kevin Joseph Farrell, prefect al Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață. 
 
„Acest Tribunal a Milostivirii”, se mai spune în decret, ”va acorda, de asemenea, indulgență plenară în aceeași zi credincioșilor care dedică timpul adecvat pentru a vizita frații și surorile în vârstă aflați în nevoie sau în dificultate (cum ar fi bolnavii, cei singuratici, persoanele cu dizabilități...)”. De asemenea, decretul precizează că „indulgența plenară poate fi acordată, de asemenea, cu condiția să se lepede de toate păcatele și să intenționeze să îndeplinească cele trei condiții obișnuite cât mai curând posibil, vârstnicilor bolnavi și îngrijitorilor lor și tuturor celor care, în imposibilitatea de a-și părăsi casele dintr-un motiv serios, se vor uni spiritual la celebrările sacre ale Zilei Mondiale, oferind rugăciunile, durerile și suferințele vieții lor Dumnezeului milostiv, mai ales în timp ce diferitele celebrări sunt transmise prin mass-media”.
 
La final, Penitențiarul cere „preoților, dotați cu facultățile adecvate pentru a asculta spovezi, să fie disponibili, cu spirit prompt și generos, pentru celebrarea sacramentului penitenței”.

C. L.