• Preasfinţitul Anton Coşa a participat sâmbătă, 5 ianuarie, la consacrarea episcopală a Mons. Jacel Pyl, episcop auxiliar al Diecezei Odessa-Simferopol, Ucraina.

     

    Noul episcop auxiliar de Odessa, Mons. Jacek Pyl, s-a născut la 17 august 1962 la Garwolin, în Dieceza de Siedlce, în Polonia. Intrat în Congregaţia Misionarilor Oblaţi ai Mariei Imaculate (OMI), a devenit preot la 20 iunie 1988. Din 1990 şi-a început ministerul pastoral în Ucraina, ultima parohie păstorită fiind Sf. Arhanghel Mihail din Tyvriv, în Dieceza de Kiev-Zhytomyr. Sf. Părinte Benedict al XVI –lea l-a numit ca episcop auxiliar al Diecezei de Odessa-Simferopol la data de 23 noiembrie 2012.

  • Joi, 10 ianuarie, Mons. Anton Coşa, episcop de Chişinău, a primit vizita noului Ambasador al Italiei la Chişinău, E.S. Enrico Nunziata.

    Născut la San Gennaro Vesuviano (Napoli) la 6 decembrie 1970, Enrico Nunziata a intrat în diplomaţie lucrând ca secretar de Legaţie la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Italia, apoi secretar la Ambasada Italiei la Khartoum şi Tirana, consilier de Legaţie la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Italia, iar din 2008 Consul General la Moscova.