Luni 11 februarie, în parohia “Sf. Treime” din Tiraspol a fost celebrată Ziua Bolnavului, în sărbătoarea Apariţiei Sf. Fecioare Maria la Lourdes, cu o sf. Liturghie în care pr. Dzislaw Smierc a accentuat semnificaţia suferinţei în viaţa creştinului, fiind conferit la sfârşitul Sf. Liturghii Sacramentul Ungerii Bolnavilor. Bolnavii din parohie au fost aduşi la biserică cu ajutorul voluntarilor din Caritasul parochial, iar la sfârşitul Sf. Liturghii copiii din Centrul “Petruşca” au prezentat o scenetă tematică.

**********

Vineri 15 februarie, la Centrul statal de cultură în oraşul Tiraspol din regiunea Transnistreană s-a desfăşurat concursul de stat al decernării premiului “Omul Anului – 2012”. La manifestare au participat atât persoanele nominalizate din rândul cărora au fost aleşi premianţi diferitelor secţiuni, cât şi autorităţi publice şi membri ai guvernului din Transnistria.

Cu această ocazie, a fost o onoare pentru comunitatea catolică din Tiraspol şi din regiunea din stânga Nistrului, ca Omul anului la secţiunea “Caritate” să fi fost desemnat pr. Piotr Kuszman, parohul comunităţii “Sf. Treime” din Tiraspol.