În zilele de 26-27 martie ac., în parohia ”Providenţa Divină” din Chişinău, a avut loc o întâlnire a familiilor simpatizante şi aderente la Mişcarea Focolarelor, organizată de un grup de iniţiativă din această parohie, coordonat de familia Galina şi Victor Măriuţă, cu participarea cuplului Marta şi Imre Columban din Miercurea Ciuc, responsabili pentru ramura voluntarilor în România şi Rep. Moldova.

Duminica 27 martie, în incinta Centrului ”Don Bosco”, s-au adunat circa 30 de persoane, familii cu copii, alţi câţiva copii de la Concordia, însoţiţi de sora Mihaela, câţiva tineri şi persoane în vârstă. Cu toţii au trăit clipe deosebite de comuniune sufletească, ascultând tema centrală a acestui an, despre Voinţa lui Dumnezeu în viaţa creştinului, povestindu-se experienţe spiritule interesante trăite de participanţi, motivaţi şi ajutaţi de Cuvântul vieţii şi de Idealul unităţii promovat de carisma fondatoarei acestei mişcări – Chiara Lubich. S-a vizionat şi un material video despre vocaţia voluntarilor, film făcut cu ocazia aniversării a 50 de ani de când s-a născut această vocaţie, ca urmare a tragicilor evenimente din Ungaria din anul 1956.

La întâlnirea de duminică s-a alăturat şi Episcopul Anton Coşa, care a şi celebrat Sfânta Liturghie solemnă şi a adresat un cuvânt de zidire tuturor participanţilor.