Sâmbătă, 11 ianuarie, Preasfințitul Anton Coșa și vicarul general, Mons. Cesare Lodeserto, au participat la ceremonia de înscăunare a Mons. Aurel Percă în calitate de nou păstor al Arhidiecezei de București (România), succesor al Înalt Preasfințitului Ioan Robu, care a atins limita de vârstă.

Arhidieceza de București și-a întâmpinat păstorul cu bucurie și printr-o participare numeroasă a preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor. La eveniment a participat Nunțiul Apostolic pentru România și Republica Moldova, doi cardinali, mai mulți episcopi de peste hotare și aproape întreaga Conferință Episcopală Română. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai diferitelor culte recunoscurte în România, precum și reprezentanți ai autorităților de stat. Evenimentul a fost transmis în direct de către Televiziunea Română, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Mons. Aurel Percă, născut la Săbăoani (Neamț) la 15 august 1951, a fost hirotonit întru preoție la 26 mai 1979 și consacrat episcop la 8 decembrie 1999, îndeplinind misiunea de episcop auxiliar de Iași.

Preasfințitul Anton Coșa, întâlnindu-se cu noul arhiepiscop-mitropolit de București înainte de sărbătoare, a transmis salutul Bisericii din Republica Moldova și a confirmat prietenia profundă și sinceră, în speranța că, în cel mai apropiat timp, Dieceza de Chișinău va putea să-l întâmpine și să-l salute pe Mons. Aurel Percă în noua sa funcție pastorală.