La data de 10 noiembrie a.c. Episcopul Anton Coşa a prezentat parohul noul al comunităţii din sectorul Botanica a capitalei, pr. Janusz Ulatowski, care a fost numit de către ierarhul bisericii locale la recomandarea superiorului provincial al Congregaţiei saleziene ”Sf. Marcu”, pr. Roberto Dal Molin. Fostul paroh a comunităţii, pr. Jaceck Trykoszko, a plecat din Republica Moldova în august,  pentru o altă misiune.

La celebrarea festivă de introducere în oficiu a noului paroh, Preasfinţitul a subliniat importanţa intensificării activităţilor pastorale a parohiei, precizînd necesitatea şi importanţa credincioşilor de a participa cît mai activ la celebrările liturgice în propria comunitate, menţionînd totodată că parohia ”Sfînta Fecioara Maria, Ocrotitoarea Creştinilor” este doar la începutul drumului de a consolida tradiţiile proprii. Noul paroh pr. Janusz a exprimat convingerea că rugăciunea reciprocă – a parohului şi a comunităţii – va sprijini toate iniţiativele pastorale spre binele Poporului lui Dumnezeu şi mântuirea tuturor.

Parohia ”Sfînta Fecioara Maria, Ocrotitoarea Creştinilor” a fost înfiinţată de către episcop la data de 31 ianuarie 2012. Teritoriul acestei parohii îl constituie sectorul Botanica de jos. Biserica parohială este situată la adresa Chişinău, str-la Munceşti 9, în incinta complexului social-pastoral salezian a Fundaţiei ”Don Bosco”.

Edgar Vulpe