Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor” din Chișinău și-a întâmpinat noul paroh, Pr. Andrea Ballan, care a fost instalat oficial în cadrul unei Liturghii prezidate de episcopul Anton Coșa.
 
Pr. Andrea Ballan îi succede Pr. Sergio Bergamin. Noul paroh este de origine italiană și a acumulat o experiență considerabilă în străinătate, în special în cei 15 ani petrecuți în Rusia.
 
Episcopul a salutat cu bucurie sosirea noului paroh, mulțumindu-i pentru disponibilitatea sa și pentru ceea ce poate face pentru credincioșii parohiei administrate de comunitatea salezienilor, mai ales datorită cunoștințelor sale de limbă rusă.
 
În timpul liturghiei, Episcopul, însoțit de vicarul general Mons. Cesare Lodeserto și de Pr. dr. Petru Ciobanu, după ce a citit decretul de numire, i-a înmânat noului paroh cheile bisericii, Sfinta Scriptură și Crucifixul.
 
La rândul său, Pr. Andrea a mulțumit episcopului pentru încrederea acordată și l-a asigurat că slujirea sa pastorală va fi întotdeauna în armonie cu mandatul primit și cu direcțiile pastorale ale diecezei.
 
Pr. Andrea este al cincilea paroh al acestei comunități, în cei aproape 15 ani de prezență a familiei salezienilor în Republica Moldova.
 
Pe lângă administrarea parohiei, salezienii din Republica Moldova administrează și un oratoriu pentru tineri, o școală de formare profesională și un centru de plasament pentru copii. Structura este un punct de referință pentru copii și tineri, în ciuda faptului că această perioadă de pandemie a încetinit activitățile.
 
Celebrarea liturgică a avut loc în conformitate cu regulile prevăzute în perioada de pandemie.

C. L.

Link galerie foto