Astăzi, 10 aprilie, a avut loc întâlnirea decanilor din dieceza noastră cu Mons. Cesare Lodeserto, vicar general al diecezei.

La întâlnire au participat Pr. Mihai Balan din partea Decanatului de Centru, Pr. Tadeusz Magierowski din partea Decanatului de Transnistria, și Pr, Stanislav Obreja, decan al Decanatului de Nord. Subiectele abordate au fost diverse, incluzând prezentarea noului Statut al decanilor, problemele legate de declararea nulității căsătoriilor și îndrumări privind combaterea abuzului asupra minorilor, precum și discutarea aspectelor organizaționale legate de întâlnirea cu Papa Francisc.

Decanii reprezintă diverse domenii de competență ale parohiilor și îndeplinesc funcția de coordonare, în primul rând cu caracter pastoral. Preasfințitul Anton Coșa a făcut public recent noul Statut al decanilor, în care sunt indicate funcțiile și responsabilitățile fiecărui decan și faptul că este un punct de referință pentru clerul din teritoriu și toate necesitățile sale. Este importantă coordonarea pastorală și legătura dintre diferitele parohii, pentru realizarea unor inițiative comune.

Mihail Țurcanu