La 22 iunie 2022, la reședința prezidențială, a avut loc o întrevedere oficială dintre nunțiul apostolic pentru România și Republica Moldova, Mons. Miguel Maury Buendía, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
 
Mons. Miguel Maury Buendía, care se află de câteva zile la Chișinău pentru întâlniri și alte activități diplomatice, a avut ocazia să se întâlnească cu Președintele Republicii Moldova și să discute cu aceasta, abordând subiecte de interes comun și, în special, relațiile dintre Vatican și țara noastră.
 
Întâlnirea a fost, de asemenea, un prilej pentru a discuta problema refugiaților, în legătură cu care președintele a recunoscut angajamentul generos al Bisericii Catolice din Moldova. Zilele trecute, nunțiul apostolic a vizitat și diferitele structuri de primire și asistență a refugiaților, constatând personal calitatea serviciilor prestate și caritatea arătată față de acest popor suferind.
 
Totodată, Mons. Miguel Maury Buendía i-a transmis doamnei președinte „aprecierea Papei Francisc pentru solidaritatea și generozitatea arătate față de refugiații din Ucraina”. 
 
Dialogul dintre președinte și nunțiul apostolic s-a oprit, de asemenea, asupra figurii Papei Francisc și a angajamentului său în favoarea „păcii și dialogului între civilizații și popoare”, cu dorința ca această perioadă de război și suferință să se încheie în curând.

C. L.