Astăzi, 25 noimenrie, a avut loc întâlnirea de toamnă a prezbiteriului diecezan, deși la distanță în condițiile pandemiei, în timpul căreia a fost prezentat noul „instrument de lucru” pentru preoți și parohii.

Întâlnirea a început cu o reflecție a episcopului, cu câteva zile înainte de începerea perioadei Adventului, care a fost publicată integral pe site-ul diecezan.

Ulterior, vicarul general a prezentat programul de lucru și câteva aspecte ale documentului.

Prezentarea în părțile individuale ale documentului a fost încredințată preoților: Pr. dr. Petru Ciobanu s-a ocupat de partea istorică, Pr. Stanislav Obreja a vorbit despre identitatea preotului, Pr, Vasilii Cohanovschi despre identitatea parohiei, Pr, Igor Plevschi despre identitatea misionarului, iar Pr. Gabriel Cochiorca despre dimensiunea caritabilă. Ultima intervenție asupra documentului a fost a Mons. Cesare Lodeserto, care a vorbit despre procedurile administrative ale parohiei.

La întâlnire a participat întregul cler și preoților li s-a oferit ocazia de a avea intervenții și de a-și prezenta ideile cu privire la conținutul documentului.

„Convertirea pastorală a parohiilor – a declarat Mons. Anton Coșa, episcopul de Chișinău – reprezintă un obiectiv important pentru această comunitate eclezială, deoarece împărtășește nevoia de a fi mai aproape de credincioși”.

„Un alt aspect important – a continuat Episcopul – este concretitatea acțiunii pastorale, un subiect asupra căruia insist foarte mult, deoarece există întotdeauna riscul de a face planuri bune, dar de a nu ajunge la inimile credincioșilor, care așteaptă o mesaj clar evanghelic”.

Textul complet al „instrumentului de lucru” a fost publicat în întregime pe site-ul diecezan.

C. L.