În perioada 10-12 mai 2022, la Seminarul „Sfântul Iosif” din Vilnius, Lituania, a avut loc prima întâlnire a Comisiei CCEE pentru familie și viață.
 
Reprezentanți ai delegațiilor naționale pentru familie și viață din cadrul conferințelor episcopale din întreaga Europă s-au reunit pentru a reflecta asupra temei „Biserica în Europa: familia familiilor pe drum. Drumul spre reuniunea mondială din iunie”.
 
În discursul său de deschidere, președintele Comisiei, Eminența Sa Leo Cushley, și-a exprimat speranța că, prin aceste zile de studiu și reflecție, vom fi mai bine pregătiți pentru a participa la Întâlnirea Mondială a Familiilor care va avea loc la Roma în luna iunie a acestui an și că, fiind mai bine pregătiți, această întâlnire va da și multe roade.
 
Prezentările vorbitorilor au abordat diverse domenii de actualitate despre căsătorie și viața de familie.
 
Această primă reuniune a Comisiei pentru familie și viață a marcat începutul activității de creare a unei rețele de reprezentanți ai Conferințelor episcopale europene, pregătind acești reprezentanți pentru a participa la Întâlnirea mondială a familiilor, care va avea loc în curând la Roma. Prin intermediul acestor rețele nou create și prin discuții și prezentări, există speranța că, pe măsură ce Comisia se consolidează, vor fi obținute multe realizări la nivel european, făcând posibilă o participare mai semnificativă la viitoarea Întâlnire Mondială a Familiilor.

Sr. Paula Malciuk