Folosindu-se de oportunitatea prezenței aproape a tuturor preoților Diecezei de Chișinău în capitala Republicii Moldova cu ocazia exercițiilor spirituale, Preasfințitul Anton Coșa a anunțat din timp că va avea loc întâlnirea de toamnă a preoților.

Aceasta a început cu rugăciunea domnească și cu invocarea Duhului Sfânt, după care Preasfințitul, în numele preoților, i-a mulțumit părintelui Piotr Kurkiewicz OFMCap pentru meditațiile din cadrul exercițiilor spirituale. Primul punct pe agenda de zi a fost prezentarea noului program pastoral, continuare a celui din anii precedenți, având tematica „Evanghelizarea în teritoriu”, iar drept motto un citat din Evanghelia după sfântul Ioan: „Veniți și vedeți” (1,39). Sinteza programului a fost făcută de Pr. Diacon Edgar Vulpe, după care, în trei grupe reprezentând cele trei decanate ale diecezei noastre, a fost discutat respectivul program. După o scurtă pauză, fiecare grup, prin vocea unui reprezentant, și-a prezentat propunerile, urmând structura programului, și anume: cateheza, rolul laicilor, vocațiile și comuniunea. Înainte de încheierea întâlnirii a fost discutată agenda activităților pentru anul 2018.

După prânz, a avut loc ședința Consiliului Prezbiteral, condusă de Preasfințitul Anton. Printre temele discutate au fost pregătirea celebrării Jubileului de 25 de ani de la înființarea Administraturii Apostolice a Republicii Moldova, continuarea activității Academiei de Studii Teologice a Diecezei de Chișinău, înființarea unei parohii la Soroca, diaconatul permanent și necesitatea lui pentru necesitățile pastorale ale Bisericii noastre locale și noua formulă a Consiliului Pastoral Diecezan.

Pr. Petru Ciobanu