Sâmbătă, 9 iunie în incinta Centrului Social-Pastoral „Casa Providenţei” din Chişinău, a avut loc Întâlnirea diecezană a copiilor din Moldova, organizată în acest an de Parohia „Alois Scrosoppi” din Chişinău. La acest festival anual al copiilor, au participat 350 de copii din toate parohiile din Moldova şi Transnistria, împreună cu preoţi, surori şi animatori de grup.

 

Având tema „Construim familia!...Viitorul copiilor!”, Festivalul a început la orele 10 cu primirea grupurilor, iar după un scurt moment de rugăciune a urmat o punere în scenă a temei întâlnirii, pregătită de Parohia gazdă. Au urmat mărturii „familiare”, jocuri, însă de departe cel mai frumos moment a fost Sf. Liturghie celebrată ca o explozie de bucurie şi entuziasm. În predica sa, Preasfinţitul Anton a subliniat faptul că Biserica Catolică numeşte familia „Biserica de acasă”, locul unde copii încep să se formeze ca şi creştini, adică copii lui ai lui Dumnezeu, locul unde copii învaţă de la părinţi să se roage, şi astfel începe primul lor raport cu Dumnezeu, raport ce va continua şi va creşte comunitatea parohială, la biserica parohială, încetul cu încetul odată cu învăţarea catehismului.

 

„Dragi copii, să învăţăm astăzi un lucru important: dacă acum, în familiile voastre, veţi fi ascultători şi veţi îndeplini tot ceea ce vă cer părinţii voştri, atunci viitorul vostru va fi minunat. Haideţi să construim viitorul vostru împreună cu Dumnezeu!” i-a îndemnat Episcopul pe copiii prezenţi.

 

Întâlnirea s-a încheiat cu jocuri organizate de Centrul Don Bosco, şi câte un moment creativ pregătit de fiecare parohie, fiind anunţată la final şi viitoarea gazdă a Festivalului: Parohia Grigorăuca.