Cu ocazia întâlnirii privind noul Directoriu pentru Cateheză, care a avut loc în aceste zile la Roma, episcopul Anton Coșa s-a întâlnit și l-a salutat pe Papa Francisc. Întâlnirea a avut loc vineri, 17 septembrie, în cadrul Conferinței organizate de Consiliul Pontifical pentru Noua Evanghelizare, unde au fost discutate și noile forme de evanghelizare și ministerul catehistului.

Republica Moldova a fost reprezentată nu numai de Episcop, ci și de Mons. Cesare Lodeserto. Împreună au reușit să împărtășească cu celelalte conferințe episcopale ale Europei diferitele experiențe privind cateheza și evanghelizarea.

Relatori iluștri precum Cardinalul Angelo Bagnasco și Mons. Rino Fisichella au prezentat importanța catehezei și perspectivele Bisericilor Europene. Ceilalți vorbitori au abordat unele subiecte specifice sau și-au prezentat experiențele locale.

"Am simțit nevoia să fiu prezent la acest eveniment - a spus Mons. Anton Coșa - pentru a aprofunda personal tema noii evanghelizări și pentru a reflecta împreună cu frații episcopi prezenți: care pot fi pașii pentru a ajunge la o cateheză din ce în ce mai eficientă și autentică".

"Este întotdeauna emoționant să-l întâlnim pe Papa Francisc - a continuat Episcopul de Chișinău - și să auzim din cuvântul său, ca păstor, indicații concrete care arată clar că există o sarcină urgentă pentru bisericile din Europa, adică să trezim în inimi tradiția creștină și să fim toți, așa cum a spus Papa Francisc pasionați și creativi, cu impulsul Duhului Sfânt".

C.L.