În perioada 16-18 septembrie 2019, la Centrul Spiritual Manresa din Cluj-Napoca, România, a avut loc a III-a întâlnire la nivel național a Directorilor Diecezani ai Operelor Misionare Pontificale din România, având ca temă : Formare misionară și organizarea lunii misionare extraordinare, octombrie 2019. La eveniment a participat și Pr. Daniel Medveș, director al Oficiului diecezan pentru Misiuni al Diecezei de Chișinău.

Lucrările acestei întâlniri s-au deschis luni, 16 septembrie 2019, la orele 20:00, fiind prezent și PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, care după cuvântul de bun venit și o scurtă meditație a binecuvântat pe cei prezenți pentru a fi o întâlnire de lucru cu realizări.

Întâlnirea a fost prezidată de Pr. Emil Moraru, invitat permanent și Dna. Matilda Andrici, secretară OMP România. La întâlnire a fost prezentă Isabella Matulli, Director diecezan al OMP din Faenza (Italia) cu scopul de a împărtăși din experiența ei misionară și de laică consacrată în cadrul AMI (Asociația Misionară Internațională).

În cadrul întâlnirii s-au discutat diverse teme ce țin de organizarea OMP la nivel diecezan/eparhial și național, dar și teme ce privesc pregătirea lunii misionare extraodinare (LME), octombrie 2019.

La final, OMP România a venit cu câteva propuneri pentru luna misionară extraordinară 2019: să se facă o celebrare de deschidere a LME la nivel diecezan și eparhial la începutul lunii octombrie; să se facă o celebrare de deschidere a LME la nivel parohial duminică 6 octombrie 2019; o seară de veghe misionară în catedrala și in fiecare parohie pe 19 octombrie 2019 ca pregătire pentru Ziua Mondială a Misiunilor; să se recite rugăciunea pentru LME, propusă de ghid, duminica după fiecare liturghie; în toată luna octombrie 2019 să se recite Sfântul Rozariu misionar în toate bisericile.

Întâlnirea s-a încheiat cu celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești în Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca, prin care s-a inaugurat luna misionară extraordinară, octombrie 2019, la nivel național.

Pr. Gherghel Petrisor-Adrian,
director eparhial OMP Lugoj