„Veniți deoparte, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin” (Mc 6,32). Viața fiecăruia dintre noi presupune, pe lângă munca zilnică, și odihna, și la aceasta ne îndeamnă și Isus în citatul de mai sus. Acest îndemn îl pun în practică și preoții și persoanele consacrare, angajate în misiunea specifică lor, și anume aceea de a-l face prezent pe Isus între oameni.

Punând în practică această chemare a lui Isus, preoții și persoanele consacrate din Dieceza de Chișinău și-au luat o zi liberă pentru a se odihni. Și Preasfințitul Anton Coșa, episcopul Diecezei de Chișinău, a decis să se odihnească, mai ales că inițiatorul acestei Întâlniri „Emaus” a fost chiar el. S-a întâmplat luni, 16 mai, a doua zi după Rusalii. Gazda binevoitoare a Întâlnirii „Emaus” din acest an au fost părinții salezieni care activează în Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul creștinilor” din Chișinău.

Întâlnirea a început cu rugăciunea Orei medii, condusă de Pr. Tiziano Barraco SDB, psalmii fiind intercalați cu meditații pornind de la exortația Amoris laetitia a Papei Francisc. După rugăciune fiecare a ales cum să se odihnească… activ: la un fotbal, un tenis de masă, un șah, un baschet etc. Și după toate aceste activități, pentru refacerea forțelor fizice, gazdele au oferit cu generozitate un prânz bogat, ocazie bună de socializare.

După amiază a fost program de voie, unii alegând să plece, alții să mai rămână, mai ales că între timp a început și campionatul de fotbal organizat de Fundația „Don Bosco”, atractiv prin jocul pe care l-au arătat echipele formate din mai mari sau mai mici.

Pr. Petru Ciobanu