Astăzi, 8 martie 2024, a avut loc întâlnirea episcopului Anton Coșa cu călugării și călugărițele din Dieceza de Chișinău, care au răspuns la apelul Pr. Andrea Ballan, dedicând o zi întreagă reflecției, rugăciunii și împărtășirii fraterne.
 
Cuvintele călugărului capucin Mihal Kulczycki au ghidat reflecția comună, atât dimineața, cât și în timpul sfintei Liturghii, prezidată de PS Anton Coșa.
 
Un moment de bucurie, care a îmbogățit ziua, a fost anunțul episcopului, la sfârșitul liturghiei, despre sosirea în dieceză a unei noi familii călugărești feminine: Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe, cunoscute și sub numele de Surorile Guanelliene, după numele fondatorului lor, Pr. Luigi Guanella.
 
„Noua familie călugărească, a explicat episcopul, își va stabili reședința în Casa Providenței, unde până în ianuarie curent și-au îndeplinit slujirea Surorile Providenței”.
 
„Surorile Guanelliene, a continuat PS Anton, se vor ocupa de operele Casei Providenței și, în același timp, vor aduce darul carismei lor de familie călugărească întregii comunități ecleziale”.
 
Participanții au salutat cu entuziasm anunțul episcopului și bucuria de a putea avea printre ei această nouă comunitate.
 
După liturghie episcopul a împărtășit un moment de fraternitate cu călugării și călugărițele dieceza noastră. 

C. L.