Episcopul Anton Coșa s-a întâlnit cu Excelența Sa Roberto Musneci, Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România, care a sosit în Republica Moldova împreună cu Mihaly Denes, Președintele Serviciului de Ajutor Maltez în România, Ferenc Tischler și Anca Simu, Directorul General și respectiv, Directorul de Programe al Serviciului de Ajutor Maltez în România, și Teresa Von Boeselager, Specialist al „Malteser International”.
 
PS Anton Coșa i-a întâmpinat pe oaspeți în fața Catedralei „Providența Divină”, în prezența Excelenței Sale Peter von Canisius, actualul Ambasador al Ordinului Suveran de Malta în Moldova, împreună cu amabila sa soție. Ulterior, episcopul le-a arătat oaspeților catedrala și cu toții au împărtășit un moment de prietenie.
 
Motivul venirii delegației în Moldova a fost vizitarea facilităților de primire a refugiaților înființate de dieceză, pentru care „Malteser International” a fost disponibil să doneze materiale și alimente necesare pentru a ajuta refugiații ucraineni.
 
Episcopul le-a prezentat oaspeților viața diecezei și ceea ce face Biserica Catolică din Moldova pentru refugiați în diferitele sale structuri, de asemenea în cooperare cu reprezentanța diplomatică a Ordinului în Moldova.
 
Programul delegației include o vizită la structurile de primire, o verificare a funcționalității lucrurilor donate, o întâlnire cu refugiații ucraineni și cu lucrătorii structurilor de primire. De asemenea, este planificată o întâlnire cu directorul Fundației „Regina Pacis”, Ilie Zabica, pentru a analiza situația actuală.
 
Programul include, de asemenea, o vizită de documentare la granița dintre Moldova și Ucraina, pentru a înțelege mai bine situația și pentru ca „Malteser International” să ia în considerare alte forme de asistență.
 
PS Anton Coșa a mulțumit oaspeților pentru sprijinul lor și și-a manifestat speranța că în timp va exista o prezență sporită în Moldova.

C. L.