Întâlnirea a avut loc în comunitatea fraţilor salezieni Don Bosco din Chişinnău.  La această întâlnire au fost prezente persoane consacrate care fac parte din diferite congregaţii şi ordine religioase care îşi desfăşoară slujirea lor in dieceza noastră de Chişinău. Programul acestor zile s-a deschis cu o oră de adoraţie în capela fraţilor. 

 

        Sfânta Liturghie a fost prezidată de Excelenţa Sa Episcop Anton Coşa împreună cu ceilalţi preoţi prezenţi.

 

După cină am avut un moment de recreaţie în care prin diferite jocuri, glume şi alte momente pregătite ne-am simţit bine si ne-am bucurat împreună. A doua zi am continuat programul nostru cu rugăciunea laudelor după care am avut două meditaţii referitoare la tema propusă pentru această întâlnire.

 

Tema a fost : „EXPLICITAREA IUBIRII DE CĂTRE PERSOANELE CONSACRATE ÎN PASTORAŢIE”.

 

         Această temă ne-a fost prezentată de părintele Victor Emilian Dumitrescu  care face parte din Comunitatea Magnificat din România.

 

        Într-un mod cu totul deosebit ne-a vorbit  şi ne-a ajutat în prima meditaţie să vedem anumiţi paşi pe care îi putem face în viaţa noastră de zi cu zi ca şi persoane consacrate pentru a putea creşte în relaţiile cu noi înşine cu aproapele dar şi cu Dumnezeu. Toate aceste aspecte ne pot ajuta sa fim  persoane care să dăm mărturie cu viaţa noastră despre iubirea lui Dumnezeu. În a doua meditaţie ne-a ajutat să inţelegem că iubirea pe care noi o dăruim celorlalţi este divină pentru că este o putere pe care noi o primim de la Dumnezeu prin harul său şi suntem chemaţi s-o dăruim tuturor. Am încheiat cu Sfânta Liturghie in care i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru toate harurile primite in aceste zile.

 

       La sfărşitul întâlnirii părintele Damian Alucăcesei care este responsabil pentru viaţa consacrată in dieceza noastră a mulţumit tuturor celor care au fost prezenţi şi celor care au colaborat  la buna desfăsurare a acestei întâlniri.

 

 

 

                                                                Sr. Daniela Chicet