Astăzi, 25 octombrie, a avut loc întâlnirea tradițională a preoților și persoanelor consacrate din dieceza noastră cu Salvatore Martinez, președintele national al Mișcării Rinnovamento nello Spirito/Reînnoirea în Duhul Sfânt. În acest an, la eveniment a fost prezent și arhiepiscopul de Matera-Irsina (Italia), Excelența Sa Giuseppe Caiazzo.

Întâlnirea a fost deschisă de Preasfințitul Anton Coșa, păstorul diecezei noastre, cu un cuvânt de salt pentru cei prezenți. A urmat discursul Înalt Preasfințitului Giuseppe Caiazzo, care a amintit de sensul apartenenței, având ca referință Documentul pontifical Gaudete et exultate. Ulterior, a luat cuvântul Salvatore Martinez, președintele national al mișcării, care a prezentat documentul recent al Papei Francisc referitor la instituirea Duminicii cuvântului lui Dumnezeu.

A fost o dimineață intensă de reflecție și formare, utilă pentru cler și pentru consolidarea comuniunii ecleziale prin rugăciune.

Acest eveniment a precedat a 2-a Convocare a grupurilor Mișcării Rinnovamento nello Spirito/ Reînnoirea în Duhul Sfânt din Republica Moldova, care va avea loc mâine, 26 octombrie, la Bălți.

Mihail Țurcanu