Joi, 29 noiembrie, a avut loc în Parohia „Providența Divină”, din Chișinău, întâlnirea preoților din Decanatul de Centru. Programul întâlnirii a început cu o scurtă reflecție a părintelui Ștefan Socaciu asupra exortației apostolice „Gaudete et exultate”, evidențiind necesitatea sfințeniei în îndeplinirea cu eficacitate a ministerului sacerdotal.

Dezbaterile au continuat pe marginea programului pastoral propus pentru perioada 2018-2021 în Dieceza de Chișinău. Astfel, după o prezentare succintă a programului pastoral făcută de pr. Mihai Balan, s-au căutat împreună soluții și posibilități de implementare a programului la nivel interparohial și decanal, insistându-se pe cele trei aspecte propuse: familia, tinerii și vocațiile.

Întrucât în 2019 Întâlnirea Diecezană a Tinerilor va fi organizată la Chișinău, s-a subliniat necesitatea implicării tuturor parohiilor și preoților din Decanat în propunerea și organizarea programului. S-a propus, de asemenea, ca Întâlnirea Diecezană a Tinerilor să aibă loc pe data de 11 mai 2019. Urmează să fie consultate și celelalte decanate pentru a vedea în ce măsură această dată este viabilă pentru toate parohiile din Dieceză.

După un moment de discuții libere, sugestii și propuneri, întâlnirea s-a încheiat cu ora medie și rugăciunea Îngerul Domnului.

Pr. Mihai Balan