Pe 21 noiembrie, a avut loc, la Bălți, întâlnirea Decanatului de Nord, la care au participat toți preoții din decanat. Prima parte a întâlnirii, partea oficială, a constat din trei etape: în primul rând a fost discutat noul program pastoral, pentru a identifica posibile inițiative pentru întregul decanat. În a doua etapă, fiecare preot și-a prezentat realizările și a accentuat aspectele vieții parohiale asupra cărora este necesară o atenție sporită. Ulterior au fost luate în discuție propunerile pe care Decanatul de Nord le va înainta în viitor întregii dieceze.

A doua parte a întâlnirii a avut un caracter mai neoficial, și într-o atmosferă frățească, preoții au putut face schimb de noutăți și păreri despre ultimele evenimente, sau pur și simplu au întreținut un dialog deschis.

Fără îndoială, această întâlnire a întărit comuniunea dintre preoți, fiind și un moment de pregătire pentru perioada Adevntului, și a deschis noi posibilități pentru dezvoltarea realităților bisericești din această regiune.

Pr. Stanislav Obreja