Joi 5 decembrie, la sediul Episcopiei de Chişinău, la iniţiativa Oficiului Diecezan pentru Pastorala Socială, a fost organizată întâlnirea tuturor factorilor catolici implicaţi în diverse activităţi sociale şi asistenţiale, pentru o întrunire de reflecţie şi împărtăşire. Au participat astfel preoţii şi religioşii, precum şi credincioşii laici, cei în special angajaţi în acţiuni de caritate (Caritas Moldova, Regina Pacis, Concordia, Familia Kolping, Casa Providenţei).
Moderată de mons. Benone Farcaş, vicar general, întâlnirea a debutat cu un cuvânt de deschidere adresat participanţilor de către Episcopul Anton Coşa, urmate prezentarea Scrisorii Pastorale pentru Anul Credinţei, «Cred într-unul Dumnezeu…».
În contextul în care Dieceza de Chişinău a trasat un parcurs pastoral propriu pentru Anul credinţei, care prevede implicarea noastră in dezvoltarea interioară şi în acţiunile de caritate, apropiindu-ne astfel de cei care au nevoie de susţinerea noastră, Mons. Cesare Lodeserto, directorul Oficiului Diecezan pentru Pastorala Socială a reiterat necesitatea de a da un spaţiu deosebit dialogului şi confruntării, astfel încât să putem dezvolta alegeri ale carităţii, împărtăşite în plină comuniune eclezială.
„Credinţa motivează actele de caritate” a fost laitmotivul regăsit în expunerea făcută de Lodeserto, cu titlul „Anul Credinţei şi carităţii”.
Au urmat două runde de dezbateri, moderate de mons. Benone Farcaş şi Otilia Sârbu, director Caritas Moldova, precum şi o prezentare amplă a activităţilor sociale în cadrul Diecezei de Chişinău, făcută de Elena Ajder, director al Centrului European Educaţional „Fericitul Ioan Paul al II-lea”. Pe tot parcursul întâlnirii au fost făcute constant referiri la unele coordonate extrase din Enciclica Caritas in Veritate, şi Scrisoarea ,,Porta fidei” dată de Papa Benedict al XVI-lea.