Ajunsă la a treia ediţie, Întâlnirea Tinerilor din dieceza de Chişinău a avut loc anul acesta pe data de 7 mai la Stîrcea şi Glodeni. După ce toate pregătirile au fost gata, în dimineaţa zilei de 7 mai, parohia din Stîrcea împreună cu grupa de tineri organizatoare a acestei întâlniri, şi-au deschis porţile sufletului pentru a primi pe cei aproximativ 300 de tineri veniţi cu entuziasm şi buna dispoziţie să participa la această sărbătoare dedicată lor. Frigul şi vântul nu i-a oprit pe cei prezenţi să îşi desfăşoare programul conform planului dinainte stabilit. Pe o scenă improvizată în parcul de joacă al grădiniţei, dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, s-a declarat deschis cea de-a treia Întâlnire a Tinerilor pe plan diecezan, au fost prezentate parohiile participante structurate pe decanate, iar parohia gazdă a prezentat o scenetă. Prima parte a acestei zile s-a încheiat cu celebrarea Sfintei Liturghii. În timpul predici, episcopul Anton a chemat la curaj în mărturisirea credinţei, provocând pe tineri să reflecte la câteva subiecte actuale ale vieţii moderne.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, tinerii s-au îndreptat spre casa de cultură din Glodeni unde avea să se desfăşoare a doua parte a acestei întâlniri. Aici a fost servită masa la pachet şi toţi s-au ospătat din bucatele pregătite pentru ei de organizatori.

Partea a doua a acestei zile a fost dedicată bunei dispoziţii prin jocurile la care tinerii au fost îndemnaţi să participe şi momentelor artistice s-au de creaţie puse în scenă de tinerii diferitor parohii.

La sfârşit părintele Antonio Popescu a mulţumit în mod special grupului organizatoric care prin munca lor au făcut ca această zi să fie una deosebit de frumoasă. De asemenea, a mulţumit Preasfinţitului şi tuturor tinerilor.

Şi cum e obiceiul ca să fie anunţată următoarea parohie care găzduieşte întâlnirea de anul viitor, episcopul Anton Coşa a înmânat crucea parohiei din Creţoaia, declarând oficial că ea va fi gazda Întâlnirii Tinerilor de anul 2012. La primirea crucii, părintele Andrei Dăscălaşul, paroh de Creţoaia, le-a amintit tinerilor aceste cuvinte ale Papei Ioan Paul al  II-lea: „Viitorul începe astăzi!”.