Luni, 22 februarie, PS Anton Coșa a avut o întrevedere cu ambasadorul Italiei, Excelența Sa Valeria Biagiotti, care, după patru ani de mandat, părăsește funcția diplomatică de la Chișinău pentru a prelua un alt post.
 
Cu ocazia întrevederii, la care a participat și Mons. Cesare Lodeserto, în calitate de vicar general al diecezei și președinte al Fundației „Regina Pacis”, Excelența Sa Valeria Biagiotti și-a exprimat recunoștința pentru activitatea Bisericii Catolice din Moldova, care întotdeauna a acordat o atenție deosebită celor săraci și nevoiași prin operele sociale și structurile pastorale.
 
Ambasadorul Italiei a reamintit angajamentul generos al Fundației „Regina Pacis” și al Comunității Saleziene, două realități legate de Italia prin originea lor, pe lângă prezența a patru preoți italieni, unei călugărițe, unui călugăr și a comunității Căii Neocatecumenale.
 
La rândul său, episcopul a mulțumit ambasadorului pentru apropierea și prietenia manifestată față de Biserica Catolică, Italia fiind întotdeauna un punct de referință, și nu doar sub aspect religios.
 
De asemenea, PS Anton Coșa și-a exprimat speranța că după toți acești ani de activitate, diplomatul italian va păstra întotdeauna în inima sa bunătatea și simplitatea poporului din Moldova, pe lângă bogăția tradițiilor sale.
 
Întâlnirea s-a încheiat cu exprimarea speranței că Italia, cu instituțiile sale și angajamentul său față de problemele sociale, va fi întotdeauna un model în ceea ce privește protecția valorilor creștine, necesară atât în Moldova, cât și în toată Europa.

C. L.