Sărbătoarea Bunei Vestiri din anul acesta a oferit ocazia membrilor Legio Mariae din Dieceza de Chișinău să organizeze întrunirea anuală în Parohia „Sfântul Alois Scrosoppi” din Chișinău-Buiucani. Spațiul redus al bisericii i-a obligat pe cei aproximativ 100 de participanți să stea puțin aglomerați atât în bănci, cât și pe culoarele deja pline.

Această imagine mi-a dus imediat gândul la puterea unei mame care-și strânge copiii aproape de dânsa, de inima ei. Da, Maria, care este „Mama Domnului meu” (cf. Lc 1,43) este și Mama noastră. Maria este mama copiilor care formează Legio Mariae și, de aceea, aceștia s-au adunat în zi de sărbătoare – BUNA-VESTIRE – să se bucure împreună cu mama lor și să-și continue munca misionară împreună cu Mama lor.

O mamă vrea ca ai ei copii nu atât să primească bucurie, cât mai ales să ofere acea bucurie pe care ea a primit-o de la mesagerul lui Dumnezeu. Într-o asemenea atmosferă s-a celebrat sfânta Liturghie animată și mai mult de omilia tânărului predicator și responsabil de grup, Pr. Vladimir Beloconîi. Angajamentul și responsabilitatea fiecărui membru de a rămâne activ și fidel au fost pecetluite încă odată prin jurământul anual făcut personal de fiecare membru, imediat după predică.

După masa mântuitoare a Fiului cu care s-au întărit toți legionarii Mariei, sărbătoarea a continuat cu masa fiilor, care au mulțumit și bucurat încă odată și pentru „pâinea cea de toate zilele”, rod al dărniciei bucuroase a lui Dumnezeu.

„Bucuria mea este puterea voastră” (cf. Neh 8,10), spune Sfânta Carte. Eu vreau să cred că toți legionarii participanți „au pus în inima lor”, asemenea Mariei, acele trăiri și momente de bucurie care le dă putere să fie mărturisitori, apostoli și laici de valoare în Biserică.

Pr. Ștefan Socaciu