În sintonie cu dorinţa Papei Francisc de a dedica anul 2015 vieţii consacrate şi cu iniţiativele de ordin pastoral promovate de Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică, şi în Dieceza de Chişinău noul an pastoral va fi dedicat aceleeaşi teme.

Pe parcursul anului nou pastoral, Bisericile particulare, toți credincioșii și, în special, persoanele consacrate, sunt invitate să reflecteze asupra identității și misiunii vieții consacrate lui Dumnezeu. De asemenea, papa insistă asupra importanței formării, pe care a prezentat-o ca având patru piloni fundamentali: spiritual, intelectual, comunitar și apostolic.

Noul an pastoral dedicat vieţii consacrate va începe în Dieceza de Chişinău la 25 octombrie 2014, zi în care la Chişinău sunt invitate toate persoanele consacrate care activează în Episcopia de Chişinău. La ora 10.00 va avea întâlnirea tuturor tuturor persoanelor consacrate și membrilor diferitor mișcări ecleziale, în cadrul căreia vor avea loc dezbateri comune, reflecţii spirituale şi o conferinţă ce va fi ţinută de Pr. Donato Cauzzo, secretarul cardinalului João Braz de Aviz, prefect al Congregaţiei pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică. Sfânta Liturghie va fi celebrată la ora 12.00 în Catedrala „Providenţa Divină” din Chişinău şi va fi prezidată de păstorul diecezei noastre, PS Anton Coşa.

Vă așteptăm cu drag!